Sitemap   Colofon   Disclaimer

Biografie

Herman Kamp, geboren in 1969 in Marknesse, is op 7-jarige leeftijd begonnen met orgellessen bij Geert Bremer en vioollessen bij Ria Vredeveld aan het Muzisch Centrum te Emmeloord. In 1981 kreeg hij orgel- en vioolles aan de Gemeentelijke Muziekschool te Kampen bij Pieter Haverkamp en Ine-Lou Ouwehand. Op 15-jarige leeftijd nam hij tevens pianolessen bij Rob Lubbers.
Vanaf 1988 studeerde hij piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka en Thom Bollen. Na zijn afstuderen in 1995 studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en sloot deze studie in 1997 af. Hij specialiseerde zich daarbij in kunstbeleid en -management met een onderzoek naar kwaliteitszorg op muziekscholen.

Herman heeft een lespraktijk piano en orgel. Ook begeleidt hij regelmatig koren, zangers en instrumentalisten op de piano of op het orgel.

Sinds 1997 is hij koordirigent, waartoe hij de applicatie-opleiding Koordirectie volgde bij de SNK. Sinds 2000 dirigeert hij het Hattems Mannenkoor, sinds 2015 het Christelijk Mannenensemble Salem en sinds 2019 het Christelijk Gereformeerd kerkkoor 'Zingend Getuigen' te Kampen. Naast deze koren was hij in het verleden dirigent van het christelijk gemengd koor 'DEV Kamperveen', gospelkoor 'Thiemo Credo' te Lemelerveld, algemeen gemengde zangvereniging 'Echo der Golven' te Swifterbant, kamerkoor 'Vox Flevium', eveneens te Swifterbant, en het Interkerkelijk Kerkkoor te Dronten. Ook is Herman als tweede dirigent en repetitor werkzaam geweest bij het Flevo's Mannenkoor en het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten.

Als organist is hij verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Nieuwe Kerk en de Gereformeerde Westerkerk in Kampen, in het verleden is hij vaste organist van diverse kerken geweest. Daarnaast is Herman sinds een aantal jaren actief als orgeladviseur.

Behaalde diploma's:

Docerend musicus klassiek piano (HBO, 1995)
Muziekwetenschap doctoraal (WO, 1997)
Dirigent amateurkoren (rijkserkend, 1999, vergelijkbaar met praktijkdiploma koordirectie)