Sitemap   Colofon   Disclaimer

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen van leerlingen en andere personen met wie Herman in zijn lespraktijk te maken heeft of heeft gehad.

Leerlingen

Na nogal een tijd op pianoles steek ik nog steeds veel op op alle vlakken van het pianospelen en word nog steeds beter. En vooral de quatre-mains stukken maken de pianolessen extra leuk!
Jacomijn van Ham, leerling

Herman is iemand die rekening houdt met de interesses van de leerlingen. Hij biedt de mogelijkheid om zelfgekozen stukken te studeren en zo buiten de lesmethode om aan technieken te werken. Dit motiveert en stimuleert mij om verder te komen.
Willemieke Eikelboom, leerling

Sinds maart 2012 toch maar de stap gewaagd en ben ik gaan leren pianospelen. Ik hoefde er niet lang over na te denken om dit in Herman zijn praktijk te gaan doen. Ik ken hem al een lange tijd en ik moet zeggen dat ik het er erg naar mijn zin heb. Natuurlijk heeft hij gelijk door wanneer ik een keer niet geoefend heb, maar hoef niet bang te zijn dat hij veroordelend zijn feedback geeft. Ik hoop dat ik in snelle tijd mezelf kan begeleiden met piano.
Trianka van der Weerd, oud-leerling

Al jaren liep ik met de gedachte om piano te leren spelen. Dit voorjaar maar eens de daad bij het woord gevoegd en heb ik 1 keer in de week les bij Herman Kamp. Ik ervaar het als erg prettig, het gaat op mijn eigen tempo. Herman geeft op een rustige, professionele manier les, niets moet en alles kan. Naast mijn gezin, werk en andere bezigheden moet het vooral "leuk" zijn. Op deze manier leer ik veel en beleef plezier aan het piano spelen.
Jacolien Groen, leerling

Directie

Herman Kamp ken ik vanuit de tijd dat ik studeerde aan het conservatorium in Utrecht. Ik herinnerde me hem als een uitstekend pianist en buitengewoon muzikale man. Een kei in het begeleiden aan de piano. Ik was blij verrast toen hij weer contact met me opnam en me later uitnodigde voor een concert van het koor Vox Flevium waar hij dirigent is. Natuurlijk greep ik die kans met beide handen aan. Helaas hadden we maar een heel korte tijd om te repeteren, maar door de bekwaamheid, rust en muzikaliteit die Herman uitstraalde en doorgaf aan en het koor en aan mij, zijn de stukken goed gegaan en heb geen moment van twijfel gehad. Het is een genot om te werken en muziek te maken met een dirigent die duidelijk en direct is, maar tegelijkertijd iedereen het gevoel geeft dat ze het kunnen en erin zit wat eruit wil komen. Het zou een eer zijn nog eens met hem te mogen werken. Zijn concerten zijn na te kijken op zijn website. Het is zeker de moeite waard eens te gaan luisteren.
Lucia Wisse, harpiste

Orgeladvies

De aanstelling van Herman als orgeladviseur, voor de aanmaak en begeleiding van ons nieuwe Nijsse-orgel, is voor ons een heel goede keuze gebleken. Zijn prettige en openhartige manier van overleggen en rapporteren geeft een goed gevoel en optimisme over het eindresultaat. Met zijn onderzoek naar de herkomst van ons bestaande 19e eeuwse pijpwerk heeft hij het bewijs geleverd dat zes registers van het voormalige Kamp-orgel afkomstig zijn van een orgel dat Naber in 1854 voor de "Kleine Kerk" te Vollenhove gebouwd heeft. Dat is voor ons als kerkgenootschap natuurlijk heel bijzonder om te weten, zeker omdat daar tot voor kort geen informatie of kennis over was.
Wij zijn van oordeel dat Herman Kamp, met zijn kennis van het sleeplade-orgel en toonvorming, een bekwame adviseur is en een integere man die onze belange op correcte wijze behartigt bij onze orgelbouwer Rene Nijsse.
Orgelcommissie Gereformeerde Kerk Vollenhove
Jan Verkerk


In mijn hoedanigheid als voorzitter van de commissie belast met de verbouwing van het kerkgebouw en het orgel van de Nieuwe Kerk te Kampen was de samenwerking met Herman Kamp allerplezierigst. Zowel in zijn mondelinge als schriftelijke advisering kwam hij zeer duidelijk en technisch bekwaam naar voren. Zijn vaardigheden als een uitstekend organist maken van hem een aan te bevelen orgeladviseur.
Harry Veltman