Orgelles

Al vanaf zijn zevende jaar speelt Herman orgel. Inmiddels heeft hij ook als organist een professioneel speelniveau bereikt. Hij geeft orgelles op allerlei niveaus, van beginnende tot gevorderde leerlingen in alle leeftijden. Als organist heeft Herman zich breed ontwikkeld, zodat allerlei stijlen in zijn repertoire vertegenwoordigd zijn.

Al vrij snel worden in de lessen naast speelvaardigheid ook de elementaire registratieprincipes behandeld. Met pedaalspel wordt al vrij snel begonnen. De pedaaltechniek wordt in eerste instantie via duo's en trio's behandeld, waarbij de pedaalmotoriek wordt gekoppeld aan het klavierspel.

De lessen worden gegeven op het orgel in de Nieuwe Kerk te Kampen. Dit grote orgel met veel registratiemogelijkheden is zeer geschikt om de kennis van registratieprincipes in allerlei stijlen ver uit te bouwen. Klik hier voor meer informatie over dit orgel.

Met ruim 25 jaar ervaring als kerkorganist kan Herman je ook verder bekwamen als begeleider van de gemeentezang. Daarbij komt ook het improviseren van koraalzettingen, en van voor-, tussen-, en naspelen aan de orde.

Voor meer informatie, neem contact op.